CoderDojo staat voor zélf programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, games maken en meer. Het is toegankelijk voor alle toekomstige programmeurs van 8 tot 15 jaar.

Meedoen aan CoderDojo is mogelijk voor iedereen tussen 8 en 15 jaar en is helemaal gratis! Om mee te kunnen doen is het wel nodig om je aan te melden via info@bibliotheekdiever.nl.

Let op: voor deelnemers jonger dan 12 jaar geldt dat ze een ouder/verzorger mee moeten nemen. De ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn, maar moeten wel in de buurt blijven.

Datum: 18 sept
Kosten: Gratis

In de bibliotheken Westerveld geeft Greet Polman een workshop Muziek op schoot.

Kinderen kunnen intens genieten van muziek en muzikale spelletjes.

Ze zijn vol aandacht bij het horen van geluiden, liedjes, muziek en instrumenten.

Steeds gerichter reageren ze ook met hun bewegingen hierop. Daar komt bij dat veel van hun dagelijkse karweitjes zoals opruimen, eten en slapen gaan, fijner en gemakkelijker voelen wanneer er bij gezongen wordt.

Zingen, spelen en dansen is niet alleen reuze gezellig, maar ook goed voor de taal- en motorische ontwikkeling.

Dus kom langs met je (klein)kind van 0-3 jaar in bibliotheek Diever, Dwingeloo, Havelte of Vledder.

Datum: 19 sept
Begintijd: 9.30 uur
Eindtijd: 10.30 uur

Datum: 19 sept
Kosten: Gratis

Het BoekStartuurtje is een gezellig uurtje waarbij ouders, grootouders, en gastouders van een- tot en met driejarigen elkaar ontmoeten.

Datum: 26 sept

Datum: 03 okt
Locatie: Bibliotheek Vledder
Kosten: Gratis

Via de computer kun je steeds meer regelen. Handig, maar lastig als je er weinig of geen ervaring mee hebt. Met de cursus Klik & Tik kun je in je eigen tempo en stapsgewijs gaan werken met de computer en internet.

De Basismodule bestaat uit 5 lessen voor mensen die nauwelijks of nog nooit (zelfstandig) met een computer hebben gewerkt. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld het aanzetten van de computer, typen, teksten aanpassen en e-mail versturen.

Klik & Tik is een oefenprogramma dat de cursist in de Bibliotheek kan doen. De filmpjes laten zien hoe het werkt en daarna kan de deelnemer zelf gaan oefenen. De cursus kan onder begeleiding van een docent gevolgd worden.

Data cursus

De cursus vindt plaats in Bibliotheek Diever van 9.30-11.30 uur op donderdag 4, 11, 18 en 25 oktober, 8 november.

Aanmelden:

via 088 012 8340, in de bibliotheek of info@bibliotheekdiever.nl

De cursus Klik & Tik is gratis, ook als je geen lid bent van de bibliotheek

Datum: 04 okt
Begintijd: 09:30 uur
Eindtijd: 11:30 uur
Kosten: gratis

Datum: 10 okt

Datum: 16 okt

Datum: 17 okt

Datum: 17 okt

Datum: 31 okt

Datum: 07 nov
Locatie: Bibliotheek Vledder

Datum: 14 nov

Datum: 20 nov

Datum: 21 nov

Datum: 21 nov
Kosten: Gratis

In de bibliotheken Westerveld geeft Greet Polman een workshop Muziek op schoot.

Kinderen kunnen intens genieten van muziek en muzikale spelletjes.

Datum: 28 nov
Begintijd: 9.30 uur