De bibliotheek biedt gesproken boeken aan op daisyrom. Je kunt een daisyrom afspelen met een daisy-speler, een cd-speler die geschikt is voor mp3 of via Windows Mediaplayer op een computer. Een daisy-speler is een apparaat met eenvoudig bedienbare grote knoppen. Je kunt deze bij de Bibliotheek huren.

Verklaring leesbeperking

Vanwege landelijke afspraken met uitgevers is deze dienstverlening is alleen beschikbaar voor klanten die een Verklaring leesbeperking hebben afgegeven bij de bibliotheek. Om in aanmerking te komen voor het lenen van daisyroms dient een van de volgende voorwaarden op je situatie van toepassing te zijn:
 

 • Leeshandicap
  Als je gezichtsvermogen dusdanig slecht is dat je met reguliere hulpmiddelen als een bril of leeslineaal niet kunt lezen, kom je in aanmerking voor deelname. De grens wordt getrokken bij een brilsterkte van +8 of -8.
   
 • Beperking bewegingsapparaat
  Het gaat daarbij om een beperking die het vasthouden van boeken en tijdschriften bemoeilijkt.
   
 • Leesbeperkingen
  Hierbij gaat het om beperkingen als dyslexie, waardoor je moeite hebt met het lezen van gedrukte of geschreven teksten.
   

Download en print de Verklaring leesbeperking of haal deze in de bibliotheek. Vul het formulier naar waarheid in en stuur het naar de bibliotheek op of geef het daar af. Na registratie van de leesbeperking in het bibliotheeksysteem kun je vervolgens daisyroms lenen.  

Passend lezen

Via de website www.passendlezen.bibliotheek.nl heb je toegang tot een collectie van maar liefst meer dan 45.000 daisyroms via streaming. Voor jong en oud!

Om van Passend lezen gebruik te kunnen maken moet je lid zijn van de Bibliotheek en heb je een Verklaring leesbeperking nodig.

daisyrom